• Prop de 51.000 habitatges a la província de Tarragona, 37.000 a la de Girona i 26.000 a la de Lleida comptaran amb la fibra òptica més ràpida disponible avui al mercat (1.000 Mbps).
  • L'operador resulta adjudicatari d'ajudes estatals i comunitàries per import de 6,4 milions -que completarà amb inversió privada- per a l'expansió de xarxa pròpia a Catalunya.
  • Adamo, que ja compta amb 10.000 quilòmetres d'infraestructura i ofereix senyal a 700 localitats, connecta cada mes a 25.000 noves llars a l'Estat malgrat el coronavirus.

 

Barcelona, 11 de març de 2021. Adamo portarà Internet d'alta velocitat a més de 114.000 llars de zones rurals i àrees urbanes residencials de Catalunya abans que conclogui 2022. L'empresa de telecomunicacions activarà aquesta connexió per proporcionar la fibra òptica més veloç disponible avui al mercat (1.000 Mbps) a nombrosos pobles i ciutats d'aquest territori.

 

 

Desplegament a Tarragona, Girona i Lleida

 

En concret, l'operador instal·larà la seva pròpia xarxa en 114.241 domicilis catalans al llarg dels propers dos exercicis amb el següent desglossament: 50.912 habitatges a Tarragona, 37.043 a Girona i 26.286 a Lleida.

 

 

Ajudes PEBA per a Catalunya: 6,4 milions

 

Aquest creixement es donarà suport, d'una banda, en les pròpies inversions que farà Adamo. De l'altra, l'expansió serà possible gràcies a les subvencions de el Programa de Banda Ampla de Nova Generació (PEBA) de el Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital, que està cofinançat per la Unió Europea (UE). En conjunt, Adamo és adjudicatari de 72 milions d'euros per desplegar fibra òptica a 19 províncies. D'aquest pressupost, 6,4 milions es destinaran a la instal·lació a Catalunya d'aquesta infraestructura clau per facilitar, així, la comunicació dels ja citats més de 114.000 llars.

 

 

El coronavirus no frena l'expansió d'Adamo

 

Cal destacar, pel que fa a el desplegament de l'operador, que el seu ritme de creixement amb prou feines es veu influït per la irrupció de la COVID-19: Adamo porta fibra òptica a 25.000 noves llars al mes a Espanya tot i el coronavirus.

 

 

Avantatges de la fibra òptica d'Adamo

 

Els temps actuals -marcats pel coronavirus- exigeixen als operadors de telecomunicacions que siguin capaços de satisfer l'enorme demanda que existeix d'una connexió a Internet de qualitat. Per a això, com ja s'ha assenyalat, Adamo ofereix la fibra òptica més ràpida de mercat (1.000 Mbps), que es tradueix en poder teletreballar amb una connexió estable, mantenir videoconferències sense talls, estar més a prop dels familiars i amics que viuen lluny, tenir la possibilitat d'accedir a educació de forma remota, comprar a través d'Internet, veure sèries o gaudir de videojocs on line, entre d’altres opcions.

 

 

Les mateixes oportunitats per a l'àmbit rural

 

L'empresa de telecomunicacions continua amb el seu suport a la connectivitat a les zones rurals. En aquest sentit, el compromís d'Adamo és clar: portar la fibra òptica a tots els racons, també a entorns històricament oblidats. Per aquest motiu la companyia s'hagi convertit en l'operador de referència a la Catalunya rural, oferint servei als pobles i zones on altres no arriben.

 

 

Un pla d'expansió per valor de 250 milions

 

Això és possible gràcies a un ambiciós pla d'expansió que arriba als 250 milions d'euros, els resultats són els ja 10.000 quilòmetres de xarxa pròpia que té Adamo i comptar amb la tecnologia necessària per connectar a el món rural, gràcies a les quals Adamo ja ofereix servei en 600 municipis a escala estatal.

 

 

Adamo col·labora en fixar població en les àrees rurals

 

D'aquesta manera, l'operador dóna suport al desenvolupament i l'estabilització de la població rural, afavorint així la competitivitat d'aquelles zones que han anat perdent habitants i tornant a convertir-les en una opció atractiva per viure. En aquesta conjuntura resulta imprescindible no deixar ningú enrere. Tant als que ja resideixen en llogarets, pobles i ciutats petites com als que, a causa de les circumstàncies, opten per mudar-se a un municipi de menor grandària.

 

 

Adamo Fiberhood

 

Amb l'objectiu, precisament, de dotar de fibra òptica d'alta velocitat a les zones més apartades, la companyia disposa d'una innovadora eina: Adamo Fiberhood. Es tracta d'un sistema mitjançant el qual, només amb la petició conjunta de 30 veïns a través d'una senzilla web, és suficient perquè l'empresa desplegui la fibra òptica al seu municipi. D'aquesta manera, Fiberhood se situa com un dels instruments clau que permet als Adamo arribar a llocs als quals altres operadors no arriben, tenint cada poble el seu propi grup.

 

 

SOBRE ADAMO:

 

Adamo, amb seu a Barcelona, és un operador de vocació nacional, però amb un enfocament de negoci regional i local. Present en el mercat espanyol des de 2007, la companyia dóna prioritat a les àrees rurals i a les noves zones urbanes amb una alta densitat de població, proporcionant la fibra òptica més ràpida de mercat (1.000 Mbps). EQT Partners, el fons d'inversió i soci majoritari d'Adamo, recolza el seu actual pla d'expansió, potenciat a principis de 2020 amb 250 milions d'euros.

Així mateix, Adamo és el principal adjudicatari de el Programa de Banda Ampla a Nova Generació (PEBA-NGA 2020-2022), finançat per l'Estat i la UE, havent rebut 72 milions en subvencions per portar Internet d'alta velocitat a 470.000 llars ubicats en zones rurals de 19 províncies. Gràcies a comptar amb infraestructura pròpia, a més d'Internet, Adamo proporciona als clients telefonia fixa i mòbil, així com serveis per al mercat empresarial i majorista.

 

Més informació a la seva pàgina web www.adamo.es ia Twitter @adamo_es.

 

Contacte per a particulars:

900 651 765.

info@adamo.es

 

Contacte exclusiu per a premsa:

Javier Moronatti (VIPNET 360, agència de comunicació d'Adamo).

638 213 244.

jmoronatti@vipnet360.com